Volledig scherm
De bouw van de nieuwe wijk Liesdaal gaat eindelijk beginnen. © Peter van Huijkelom

Nieuwe wijk Liesdaal verrijst langzaam in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - In Maren-Kessel werd een tijdlang niet gebouwd. Maar de bouwkranen zijn terug.

Bij de realisatie van de eerste fase in plan Liesdaal was nog de planning dat snel gestart zou worden met de tweede fase. Een procedure tot aan de Raad van State en het inzakken van de koopmarkt vanaf 2008, leiden tot vertraging van de tweede fase in plan Liesdaal. Hier lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. De vraag naar nieuwbouwwoningen trekt aan.

Afgelopen zaterdag is verder gegaan met het uitgraven van de bouwputten. Het plan komt steeds stapjes dichterbij het einddoel: een nieuwe deelwijk met 8 tweekappers, 2 driekappers, 7 starterswoningen en 8 vrijstaande woningen.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.