Volledig scherm
Jasper van Kleef. © Peter van Huijkelom

Nu begint het pas voor Jasper van Kleef uit Berghem

BERGHEM - Jasper van Kleef (15) uit Berghem hoort bij de beste tien tennissers van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Maar eigenlijk begint zijn sportcarrière nu pas.

,,Ik train sinds kort een uur of zestien in de week”, zegt Van Kleef op een zaterdagochtend, vlak voordat hij aan een lange training van twee uur tennis en twee uur ‘conditie’ gaat beginnen. Daarvoor waren zijn trainingsweken maar half zo gevuld. ,,Terwijl veel anderen van mijn leeftijd al een paar jaar zoveel trainen.”

Jasper en zijn ouders kiezen voor de weg der geleidelijkheid. Ze zagen andere jonge tennissers continu met blessures kampen omdat hun lichamen de zware trainingsregimes in combinatie met een groeispurt niet aankonden. Daarnaast moet het ook leuk blijven. En het halen van zijn HAVO- diploma, volgend schooljaar, is ook niet onbelangrijk. Inmiddels heeft Van Kleef een groeispurt bijna achter de rug en kan hij de vele trainingsuren uitstekend aan. ,,Het gaat heel goed. Ik merk ook dat ik nu progressie maak.”

Het uiteindelijke doel is uiteraard om een toptennisser te worden. ,,Maar ik kijk niet te ver vooruit, ik heb alleen een doel voor dit jaar. Aan het eind van het seizoen wil ik in mijn leeftijdscategorie in de top-5 van Nederland staan. De meeste toernooien zijn in de winter, dus de komende maanden worden belangrijk.”

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.