Volledig scherm
Met een welgemikt schot opent Rick van de Ven Park Zwanenberg. © Peter van Erp/BD

Olympiër Rick van de Ven opent Park Zwanenberg in Oss met schot

OSS - Met het stukschieten van een verhullende ballon verrichtte Olympisch boogschutter Rick van de Ven donderdag de officiële opening van Park Zwanenberg in Oss.

Park Zwanenberg is het woon/zorggebied op de plek waar tot 2013 ziekenhuis Bernhoven stond. Van de Ven is een van de bewoners van het 'park'.

De openingshandeling vond donderdagmiddag plaats in de voormalige ziekenhuiskapel, die verbouwd is tot restaurant. De ruimte was goed gevuld met bewoners, toekomstige bewoners en mensen die werken op Park Zwanenburg. Gezondheidscentrum Plein Zwanenburg is het grootste zorgcomplex van Oss, met onder meer een polikliniek en zorgcentrum voor dementerenden.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.