Volledig scherm
© PZC

Onderzoek DNA plofkraak Maren-Kessel moet over

DEN BOSCH/MAREN-KESSEL - Bij het DNA-onderzoek naar de daders van een plofkraak in Maren-Kessel in februari 2012, zijn verschillende sporen niet goed onderzocht. Het gerechtshof in Den Bosch beval daarom het NFI de sporen, onder meer aangetroffen op schoenveters, opnieuw te bekijken.

De rechtbank in Den Bosch sprak in 2014 twee Amsterdammers vrij van betrokkenheid bij de plofkraak. Zij werden met de buit aangetroffen in een chalet in Lith, maar zouden niets van de zaak hebben geweten.

Het Openbaar Ministerie ging tegen die beslissing in hoger beroep. Twee andere personen die in het chalet werden aangetroffen kregen wel al gevangenisstraffen.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.