Volledig scherm
© Aspen

Ontslag voor 40 werknemers Aspen Oss

OSS - Geneesmiddelenproducent Aspen in Oss ontslaat veertig werknemers. Dat hebben de personeelsleden dinsdagochtend te horen gekregen. Volgens de directie is het ontslag een gevolg van een dalende vraag naar de medicijnen van Aspen in de wereld en een voortdurende poging om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Het gaat om medewerkers van 5 verschillende afdelingen: productie, opslag, ontwikkeling, transport en kwaliteitsbewaking. Het personeel dat boventallig verklaard wordt, zal tussen april en juni het bedrijf verlaten. De directie heeft 11 december een adviesaanvraag gedaan aan de ondernemingsraad. Dit loopt nog. Er is een sociaal plan en mensen worden zo goed mogelijk begeleid van werk naar werk, stelt woordvoerster Noortje Peek.

Het Zuid-Afrikaanse concern kocht in 2013 voor 1 miljard dollar een productieonderdeel van MSD, beter bekend als het voormalige Diosynth. Hier worden grondstoffen gemaakt voor medicijnen. Er werken ongeveer 1000 mensen.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.