Volledig scherm

Op zoek naar een volkslied voor Oss: het WilhelmOss

OSS - Hoe zou een echt Oss’ volkslied klinken? Naar het antwoord op die vraag gaat de nieuwe stichting Hart voor Live Muziek op zoek, samen met de Muzelinck. De bedenker van het zogeheten WilhelmOss mag optreden tijdens de RockRonde én het nieuwe festival Van Streek.

Inzendingen in alle genres zijn welkom, zolang de tekst maar over Oss gaat. Een vakjury kiest tijdens een speciale middag in de Muzelinck zaterdag 4 februari de drie finalisten. Dit trio krijgt professionele begeleiding en mag het nummer ten gehore brengen bij de opening van de RockRonde zaterdag 11 maart. Daar kiest onder meer burgemeester Wobine Buijs de winnaar.

Die verdient een opname van het nummer in de studio en een plekje op het hoofdpodium van festival Van Streek. Dat nieuwe festival wordt zaterdag 3 juni gehouden bij Boer Spierings aan de Oijenseweg in Oss en is eveneens een initiatief van Hart voor Live Muziek.

  1. Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    OSS - 'Hoofdconciërge Frans Govers werkt niet alleen op het Maaslandcollege, hij ìs het Maaslandcollege'. Zo typeert docent en pr-man van de school Hans van de Kraats de man die na veertig trouwe dienstjaren met pensioen gaat. Govers (65) wordt beschouwd als de spil van de school, hij is steun en toeverlaat voor leerlingen, docenten en directie. ,,Zijn vertrek is een forse aderlating. Half Oss kent hem."  

Oss, Uden e.o.