Volledig scherm
Een van de weinige rustige momenten voor de thuiskoks bij het bereiden van de falafel. © Mari van Rossem

Open Dag Noodopvang vluchtelingen trekt in Oss honderden belangstellenden

OSS – Het was een warm bad van vriendelijkheid en ‘smakelijke’ gastvrijheid waarin de bewoners van de Osse Noodopvang voor vluchtelingen meerdere honderden belangstellenden zaterdagmiddag onderdompelden. De bewoners, zowel individuelen als gezinnen, openden de deuren van hun kamers in het voormalige Belastingkantoor, dat er als zodanig allang niet meer uitziet.

De landelijke Open azc dag was een initiatief van het COA en VluchtelingenWerk Nederland, in samenwerking met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Behalve het kijkje in het dagelijkse leven van de vluchteling was er ook de mogelijkheid om aan de inwendige mens te denken. Enkele thuiskoks bereidden er falafel, een typisch Syrisch gerecht; ze hadden de grootste moeite om alle monden te vullen vanwege de enorme toeloop.

Lees maandag meer over de open dag in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.