Volledig scherm

Oss betaalt eerste boetes aan Wob-duo

OSS/OIJEN – De gemeente Oss bleek in 3 gevallen te laat met het verwerken van de vragen die het Wob-duo Ton Gobits en Martine Sellenraad stelde. Wat de gemeente 3 keer de maximale boete van 1.260 euro kost.

Het duo diende sinds juni bijna 1.100 verzoeken om informatie in bij de gemeente Oss. Gobits is er zelf van overtuigd dat het niet blijft bij de 3.780 euro die hij nu ontvangt. Onder meer doordat Oss een aantal van zijn verzoeken kwijtraakte. De Oijense bedrijfsadviseur wil dat verder niet toelichten.

Het grootste deel van de verzoeken dat het duo deed, is door Oss afgedaan als ‘misbruik van recht’. Maar er komen zoals het er nu naar uitziet nog meerdere rechtszaken aan waarin Gobits en Sellenraad alsnog antwoorden of boetegeld hopen te krijgen. Een eerste zittingsdatum is nog niet bekend.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.