Volledig scherm
© Maarten van den Hurk/BD

Oss bindt strijd aan met provincie over mestfabriek

OSS - Het gemeentebestuur van Oss onderneemt actie tegen de eerste vergunningen die provincie af heeft gegeven voor een grote mestfabriek op bedrijventerrein Elzenburg. Ze wil naar de rechter stappen om een aantal voorwaarden af te dwingen maar vraagt daarvoor eerst goedkeuring van de gemeenteraad. Die hakt op 15 december de knoop door, maar alles wijst erop dat de politiek het voorstel om beroep in te dienen steunt.

Het gemeentebestuur stond in principe open voor de komst van een mestfabriek, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. ,,Op een aantal punten is onvoldoende rekening gehouden met onze mitsen", legt wethouder Gé Wagemakers uit. ,,Ik doel op de geurproblematiek, de wens voor een MER (Milieu Effect Rapportage) waar niks mee is gedaan en de afspraken over verkeer die niet strak genoeg zijn. Onze zorgen zijn onvoldoende weggenomen. Dat leidt ertoe dat wij niet anders konden dan dit advies aan de raad geven."

Volg het laatste nieuws rondom de komst van de mestfabriek op bd.nl/mestfabriek.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.