Volledig scherm
© Thinkstock

Oss buigt zich over bouwplan crematorium

OSS - Het is lang stil geweest rond de plannen voor een crematorium in Oss. Dat had alles te maken met de bedrijfsoverdracht bij uitvaartcentrum Van Lith aan de Julianasingel.

Achter het stadmortuarium moet het crematorium komen, zo bepaalde de gemeente al in 2013. Ko van Lith droeg de plannen samen met zijn bedrijf dit jaar over aan Wim Muller.

Die is 'er volop mee bezig', zo laat hij desgevraagd weten. ,,De bouwtekeningen liggen bij de gemeente. Door de zomervakantie staat het op een laag pitje, maar ik heb een afspraak staan om er half september over te praten." Buurtbewoners hebben in het verleden al aangekondigd zich tot het uiterste te verzetten tegen de komst van een crematorium. Zij vinden de locatie aan de Julianasingel ongeschikt.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.