Volledig scherm
De buitenplaats bij de noodopvang voor vluchtelingen in Oss. © Paul Driessen/BD

Oss en Bernheze hebben week langer nodig voor opvangplan

OSS/HEESCH - De gemeentebesturen van Oss en Bernheze hebben een week langer nodig voor hun plan voor de opvang van vluchtelingen. Dat laat wethouder Gé Wagemakers weten.

Aanvankelijk was het de bedoeling om komende dinsdag met een voorstel te komen. Dat wordt dinsdag 21 juni. "En dan is het er echt", zegt Wagemakers. De extra tijd is volgens hem nodig om zaken extra uit te zoeken en te onderbouwen, om beslagen ten ijs naar buiten te treden.

Het is nog steeds zo dat Oss kijkt naar een locatie voor een tweede noodopvang, als overgang naar een grotere opvang ergens in een van de twee gemeenten. Wagemakers: "Dat is nog steeds een van de opties, ja."

Lees meer over de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders op bd.nl/vluchteling.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.