Volledig scherm
De Animar die een lijndienst op Rotterdam verzorgt, aan de kade bij OOC Terminals in Oss. © Eric Nooijen

Oss fungeert als schakel tussen zee en Europese binnenland

OSS - De Osse haven blaast zijn partijtje mee in een Europees distributienetwerk. De haven is een schakel tussen zee en het Europese binnenland. Voor overslagbedrijf OOC Terminals is een sleutelrol weggelegd.

Als binnenlandse haven heeft Oss een speciale troef in handen: het spoor. Het afgelopen jaar heeft ProRail tien miljoen geïnvesteerd om het spoor naar de Elzenburg te optimaliseren. Zo komen treinen met stookolie of granen aan, die per schip of truck verdergaan.

Er zijn terminals voor bulk en containers. Een derde is in aantocht. Bedoeling is dat containers of hele trailers vanuit het schip rechtstreeks op een trein worden gezet. Eric Nooijen, directeur van OOC Terminals hoopt dat dit jaar nog gestart wordt met de bouw. Daarvoor ligt een bedrag van 3,7 miljoen van het ministerie op de plank.

Lees een uitgebreid verhaal over de Osse haven op dinsdag 16 augustus in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Geitenhouder in Herpen waar Q-koorts uitbrak pakt omstreden groeiplan toch weer op

    Geitenhouder in Herpen waar Q-koorts uitbrak pakt omstreden groeiplan toch weer op

    HERPEN - Arjan van de Ven doet toch weer een nieuwe poging om het aantal dieren op zijn geitenhouderij in Herpen uit te breiden. Vorig jaar trok hij zijn vergunningaanvraag nog in na ophef in het dorp. Het groeiplan ligt daar zo gevoelig doordat het bedrijf aan de Wooijstraat ruim 10 jaar geleden de bron was van de eerste uitbraak van Q-koorts. De infectieziekte kostte sindsdien zeker 74 mensen het leven.

Oss, Uden e.o.