Volledig scherm
© Paul Driessen

Oss grijpt toch in door overlast speelveldje

OSS - De gemeente Oss komt met maatregelen om de overlast van een speelveldje aan de Asterstraat terug te dringen. Een gezin dat er vlakbij woont, klaagde anderhalf jaar geleden over geluidsoverlast. De gemeente liet 3 keer geluidsmetingen doen en concludeerde aanvankelijk dat actie overbodig is.

Daar komt ze nu op terug, om lange juridische procedures te vermijden. Wat er precies wordt gedaan aan het speelveldje, is nog niet bekend. Een gesprek met de bezwaarmakers en een vergadering van wijkraad Oss-Zuid (1 december vanaf in buurthuis Kortfoort) moet daar duidelijkheid over geven.

Het kan zijn dat de gemeente bijvoorbeeld een avondklok instelt of het hekwerk vervangt door nog stiller materiaal. Geen van de partijen wil dat het speelveldje helemaal verdwijnt.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.