Volledig scherm
De plaats van het voormalige grondopslagterrein op de Voorste Heide © Google Maps

Oss houdt planschadevergoeding voor Willy Hofmans beperkt

OSS - Exact 22.305 euro is de planschadevergoeding die het Osse gemeentebestuur wil verstrekken aan de gedupeerde ondernemer Willy Hofmans. Die heeft zelf een vergoeding van miljoenen geëist.

Hofmans vecht al jaren een juridisch conflict uit met de gemeente over de Put van Hofmans: een terrein aan de Voorste Heide, achter de voormalige vuilnisbelt langs de Weg van de Toekomst. Dit terrein is door de gemeente in 2007 bestempeld tot natuurgebied waardoor Hofmans moest stoppen met zijn bedrijf, een grondbank waar al jarenlang grond werd opgeslagen en verhandeld.

Miljoenen
Hofmans voelt zich door het besluit van de gemeente zwaar benadeeld en eiste miljoenen ter compensatie. Hij vocht door tot de Raad van State. Met succes, want die verklaarde de klacht van Hofmans vorig jaar gegrond. Volgens de staatsraad kon Hofmans onmogelijk voorzien dat de gebruiksmogelijkheden van zijn grondstortterrein in het nieuwe bestemmingsplan van 2007 fors zouden worden beperkt.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.