Volledig scherm

Oss mikt op hoogste opkomst van Brabant tijdens verkiezingen

OSS - Oss hoopt met een actieplan in maart 2018 de hoogste opkomst te krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen in heel Noord-Brabant.

Het zit de Osse gemeenteraad nog steeds erg hoog dat een meerderheid van alle stemgerechtigde Ossenaren in 2014 niet naar de stembus is gegaan. Slechts 41,3 procent van de inwoners nam de moeite.

Een raadswerkgroep met onder meer D66’er Frank Molenkamp heeft de afgelopen maanden gekeken hoe de opkomst bevorderd kan worden. De werkgroep heeft met burgers gesproken - al kwam er aanvankelijk niemand op een bijeenkomst van de werkgroep af - en wetenschappelijke literatuur geraadpleegd om tot een actieplan te komen.

Als Oss in 2018 de hoogste score wil behalen, dan zullen duizenden Ossenaren extra naar het stemhokje moeten gaan. Ter vergelijking: in 2014 was de hoogste opkomst in Brabant die van de gemeente Aalburg met 67,7%. Om deze score te overtreffen zouden in Oss zo’n 19.000 extra mensen hun stem moeten uitbrengen.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.