Volledig scherm
© Thinkstock

Oss mist 40.000 tot 60.000 euro door parkeeractie centrum

OSS - Oss krijgt in december 40.000 tot 60.000 euro minder binnen doordat tijdens koopavonden geen parkeergeld wordt gevraagd. ,,Een substantieel bedrag. En dat is nog zonder de kosten die we maken", zegt wethouder Johan van der Schoot. Hij doelt dan onder meer op het aanpassen van de systemen en het afsluiten van enkele automaten.

De lokale politiek koos voor de kortingsmaatregel om meer bezoekers naar het winkelcentrum te lokken. Verkeerswethouder reageerde na dat besluit op Twitter: 'Osse raad wil in december gratis parkeren op koopavonden in centrum Oss. Vraag niet hoe het kan, profiteer er van!' In de zomer trok eenzelfde actie meer bezoekers naar de binnenstad.

Omdat de discussie over gratis parkeren vaker terugkomt in Oss, wil het gemeentebestuur daar binnenkort dieper op ingaan met de gemeenteraad. Het gaat dan niet alleen over koopavonden, maar ook over andere momenten in de week.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.