Volledig scherm
© Thinkstock

Oss start eigen onderzoek naar risico's kunstgras

OSS - De gemeente Oss laat zelf onderzoek doen naar de gezondheidsrisico’s van spelen op kunstgras. De vier voetbalclubs in de gemeente die zo’n velden hebben, kregen dat in de afgelopen dagen te horen. TOP, Berghem Sport, OSS’20 en Margriet juichen het initiatief toe.

Die laatste club ondernam zelf ook al actie door de mogelijk ziekmakende rubberkorrels voor onderzoek op te sturen naar Fiberplast. Het Margriet-bestuur verwacht over 2 weken resultaat en neemt tot die tijd maatregelen om gezondheidsrisico’s in te dammen. Zo mogen er tijdens de trainingen tijdelijk geen slidings worden gemaakt op het kunstgras.

De gemeente is eigenaar van de velden en daarom is het goed dat ze de regie neemt in deze situatie die ouders en sporters bezighoudt, stelt Gerard Broers, voorzitter van Berghem Sport.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.