Volledig scherm
Het woonwagenkampje aan de Leuvenstraat in Oss. © @Peter van Erp/BD

Oss stopt met uitsterfbeleid woonwagenkampjes

OSS - De gemeente Oss is er niet langer op uit om woonwagenstandplaatsen op te heffen om uiteindelijk geen enkel woonwagenkampje over te houden. Aanleiding is een uitspraak dat het College van de Rechten van de Mens bijna een jaar geleden deed.

Dit college noemde het beleid van Oss discriminerend. "Een zware uitspraak van een gerespecteerd college. Daar moesten we iets mee", verklaart wethouder Johan van de Schoot.

Als de gemeenteraad begin volgend jaar instemt met de nieuwe koers, handhaaft Oss de 69 standplaatsen die er nu nog zijn. Of die ook verdeeld blijven over de bestaande 14 kampjes is onzeker. "We willen wel kritisch kijken of er sprake is van een duurzaam woonklimaat." Mogelijk vindt er in de toekomst een herschikking plaats en worden kampjes samengevoegd.

Kerstens
De koerswijziging van de gemeente Oss betekent niet dat Henk Kersten nu mag blijven wonen in de woonwagen die hij van zijn moeder erfde. Kersten sleepte de gemeente Oss deze week voor de rechter om de standplaats waarop de wagen staat te mogen huren.

Van de Schoot: "Die zaak is onder de rechter en draait wat ons betreft om een gewoon huurgeschil. In feite is het niet anders dan wanneer meneer Kersten het huurhuis van zijn moeder zou willen overnemen."

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.