Volledig scherm
Eerdere protesten in Oss: de teksten op de stoep voor de woning aan de Jonkers van Ossstraat in de Osse wijk Krinkelhoek (archieffoto). © Peter van Erp/BD

Oss weert anti-asieldemonstratie uit stadscentrum

OSS - De protestmars tegen 'de multicultuur en de asielinvloed' is zaterdagmiddag niet welkom in de binnenstad van Oss. De gemeente stuurt de betogers precies de andere kant op en dat is hen tegen het zere been. De actievoerders willen juist door het stadscentrum lopen om zoveel mogelijk mensen te bereiken, maar de gemeente staat dat niet toe.

De anti-asieldemonstratie start zaterdag om 14.00 uur bij het treinstation. Van daaruit trekt het gezelschap door de Spoorlaan naar de Vijversingel tot aan het grasveld bij het Cruijff Court in de Schadewijk.

Daar maakt de groep rechtsomkeert, terug naar het treinstation. Eind oktober mochten de actievoerders het stadscentrum ook al niet in. Zij kregen een plek toegewezen voor het voormalige belastingkantoor, dat vier maanden later ging dienen als noodopvang voor 300 vluchtelingen.

Eind april trokken zo'n 50 actievoerders wel door het centrum. Dat de mars niet welkom is in het centrum, heeft te maken met zandsculpturenfestival. De gemeente wil toeristen en andere bezoekers van dat evenement niet belasten met de betoging.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.