Volledig scherm
© Paul Driessen/BD

Oss will 40 mille steken in nieuwe versie rottende klimboerderij

* UPDATE 17.00 UUR * OSS - Het houten speeltoestel in wijkpark de Strepen is zes jaar na de opening al zo rot als een mispel. De gemeente heeft vanwege de veiligheid een hek gezet om het bouwwerk waar Oss destijds 55.000 euro voor uittrok. Ze streeft ernaar om begin 2017 een nieuw speeltoestel te bouwen. De kosten daarvan bedragen ongeveer 40.000 euro.

Het houten gevaarte is geïnspireerd op een historische ijzertijdboerderij die ruim 2.250 jaar geleden in het gebied stond en waarvan in 1976 sporen werden gevonden. Dat gebeurde bij de aanleg van de vijver in wijkpark de Strepen in de Osse wijk Ussen.

Volledig scherm
Het inmiddels verdwenen speeltoestel. © Paul Driessen/BD
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.