Volledig scherm
Syriër Shikhmos Shikh Mostafa in het huis waar begin juli deze steen door de ruit vloog. © Paul Driessen/BD

Oss zet camerabewaking in voor statushouders uit Syrië

OSS - De gemeente Oss zet camerabewaking in voor de drie Syrische neven die eigenlijk niet meer in de stad durven te wonen. De statushouders stonden op 8 juli in hun nieuwe huurhuis in de Kuipers Rietbergstraat te schilderen toen onbekenden een steen door de ruit smeten.

Tevens kregen de 3 neven eieren tegen hun gevel en waren er anti-asielprotesten voor het huis. De neven voelen zich niet meer veilig en willen weg, maar VluchtelingenWerk en de gemeente doen er alles aan om hen toch in Oss te houden. Tot camerabeveiliging aan toe. Niet dat de angstige neven zich daar veel veiliger door voelen. „De camera’s houden geen stenen tegen.”

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.