Volledig scherm
Kasandra Morais in de YouTube-video. © YouTube

Osse moeder moet land uit ondanks hulp van burgemeester

OSS - Kassandra de Morais knokt al zestien jaar voor een verblijfsvergunning in Nederland maar krijgt die niet. De moeder van twee jonge kinderen uit Oss moet waarschijnlijk op korte termijn terug naar haar geboorteland Angola. Zelfs de steun die zij kreeg van burgemeester Wobine Buijs mocht niet baten.

Buijs deed in een indringende brief een beroep op staatssecretaris en VVD-partijgenoot Klaas Dijkhoff. Die reageerde onverbiddelijk in zijn reactiebrief van half september: De Morais kan best terug naar Angola.

Steun
De moeder (30), haar Osse partner Raimond van Ballegooij en hun vrienden laten het er niet bij zitten. Zij voeren actie om Kassandra de Morais in Nederland te houden. Dat doen ze onder meer door de situatie onder de aandacht te brengen in de media, door op internet een meer dan 900 keer ondertekende petitie te starten en door een filmpje op YouTube te zetten. ,,Ik ben echt heel blij met die steun", zegt Kassandra de Morais.

Lees woensdag 5 oktober een uitgebreid artikel over de Osse en de actie in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving.

Volledig scherm
Kassandra samen met haar kinderen. © Peter van Huijkelom
via YouTube Capturehttp://www.petities24.com/laat_kassandra_morais_bij_haar_gezin_blijven
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.