Volledig scherm
© Thinkstock

Osse ondernemer moet 240 uur werken voor 'aanwezig hebben hennep' in Uden

DEN BOSCH/UDEN - De 58-jarige ondernemer Berry van der Horst hoeft niet naar de gevangenis voor het telen van hennep in een oude varkensboerderij in Uden. Dat bepaalde de rechtbank dinsdag in Den Bosch.

De rechters zagen te weinig bewijs voor de directe betrokkenheid van de verdachte bij het opzetten van de kwekerij. De Ossenaar kreeg wel een werkstraf van 240 uur voor het áánwezig hebben van de 4.305 planten op zijn terrein. Het Openbaar Ministerie (OM) vroeg twee weken geleden nog om een gevangenisstraf van 10 maanden en wilde dat de ondernemer een ontnemingsvordering van 364.000 euro zou betalen.

4.305 planten
De verdachte stelde zelf dat hij niets wist over de kwekerij met 4.305 planten. De man kwam 'vrijwel nooit' op het terrein en de twee schuren op het perceel verhuurde de Ossenaar aan derden. De kweekruimte had hij overigens niet verhuurd. Agenten troffen de hennepplantage op 20 april 2015 aan, na een tip van energiebedrijf Enexis.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.