Volledig scherm
De eindexamenkandidaten die de theateropleiding volgen op Hooghuis-West © Mari van Rossem

Osse theaterleerlingen spelen hoofdrol in hun eigen festival

OSS - In het eigen schooltheater en op meerdere andere plekken van de Hooghuis-locatie West aan de Verdistraat staan woensdag- en donderdagavond eindexamenkandidaten 'op de planken'. De ruim dertig leerlingen van de theateropleiding doen er hun zogeheten 'meesterproef' voor publiek. 

Tijdens de beide avonden, die om 19.30 uur beginnen, spelen de leerlingen hun zelfgemaakte voorstellingen. Enkelen van hen vormen de groep die het stuk 'Zeur niet' speelt: een soort mini-musical die te zien is in de hal waar de kluisjes staan. 

De voorstellingen worden begeleid door de docenten drama, Ton Hendriks en Annebel van Ewijk, muziekdocent Paul Wagemakers en dansdocent Joyce van Doorn. Zij zijn het die de voorstellingen uiteindelijk ook beoordelen. Voor punt.

Volledig scherm
De groep die woensdag- en donderdagavond 'Zeur niet' speelt. © Mari van Rossem
  1. Tovenaars en feeën uit Demen bevolken de Herpense bossen tijdens vakantiekamp

    Tovenaars en feeën uit Demen bevolken de Herpense bossen tijdens vakantiekamp

    HERPEN - Op het deel van de Herpense bossen net voorbij de zandvlakte is Kendra Percamentus, eenechte fee die helaas alle toverkunsten nog niet onder de knie heeft, voor drie dagen neergestreken. Daar ontmoet zij de 35 kinderen in de onderbouwleeftijd uit de dorpen Over de Dam, te weten Neerlangel, Deursen, Demen Dieden en Dennenburg, aangevuld met 15 kinderen uit Haren, die er hun vakantiekamp hebben opgeslagen.

Oss, Uden e.o.