Volledig scherm
© Thinkstock

Osse veelpleger dreigde agent kogel door het hoofd te schieten

DEN BOSCH/OSS - Een 59-jarige man uit Oss, zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond terecht omdat hij een Osse politieagent zou hebben bedreigd met de woorden 'kankerlijer is schiet je door je kop'. Ook wordt hij verdacht van het stelen van een fiets op het station.

Agenten zagen de man, een goede bekende van de politie, op 2 juli over het trottoir fietsen. Hij wendde zijn hoofd af maar ze herkenden hem toch. Hij werd staande gehouden en gaf de agenten toestemming zijn fietstassen te controleren. ,,Ik word vijf keer per week gecontroleerd", zei de man.
De politie zou de inhoud van de tassen op straat hebben gegooid en toen ze in de toilettas van de man een klein tangetje vond most hij mee naar het bureau: inbrekersgereedschap. Op het bureau werd de Ossenaar boos en bedreigde hij de agent.

Geen aangifte
Enkele dagen later werd hij betrapt bij de diefstal van een fiets op het Osse station. ,,Mijn eigen fiets, zei hij. Volgens advocaat K. van Gijssel moet eerst maar eens worden aangetoond dat de man de fiets stal. ,,Er is niet eens aangifte gedaan", redeneerde hij. Justitie wil dat de man twee jaar wordt opgenomen in een inrichting voor stelselmatige daders. ,,Mijn cliënt heeft nog anderhalf jaar gevangenisstraf tegoed. Dus dat lijkt me dat geen zinvolle straf", vond de advocaat. Uitspraak over veertien dagen.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.