Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar haalt gratis morfine met valse krabbel

BREDA – Een 43-jarige man uit Oss heeft zo’n 40 keer oxycodon, een soort morfine, opgehaald uit apotheken in met name Tilburg door middel van vervalste recepten. Hij had die zelf op de computer in elkaar geknutseld en ‘met een kras’ ondertekend.

Volgens officier van justitie Koert van Damme maakte de Ossenaar zich schuldig aan oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de opiumwet. Voorkomen dat het opnieuw gebeurt is het belangrijkste, vond Van Damme. Hij eiste daarom een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.

Advocaat Frank Stoffels stelde een deels voorwaardelijke werkstraf voor. Met de zorgverzekeraar, die uiteindelijk de medicijnen betaalde, heeft de man een afbetalingsregeling afgesloten. Hij zou de verzekeraar voor zo’n 12.000 euro hebben benadeeld.

De rechtbank doet 7 juli uitspraak.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.