Volledig scherm
Het omstreden groene dak van Ossenaar Dirk Kurzweg.

Ossenaar met omstreden groene dak dreigt huis kwijt te raken

OSS - Dirk Kurzweg verfde het dak van zijn huis aan de Granietstraat in Oss groen en kreeg van de gemeente te horen dat hij daarmee in overtreding was. Er werd hem een boete van 6.000 euro opgelegd en landelijke media besteedden aandacht aan het groene dak. Nu, ruim 3 jaar later, dreigt Kurzweg zijn huis kwijt te raken.

De bank wil het verkopen omdat de Ossenaar zijn financiële verplichtingen niet na kan komen. Mede door het optreden van de gemeente, zegt de eigenaar van het meest besproken dak van Oss. Het groene dak aan de Granietstraat is nog altijd illegaal maar de boete is vanwege de huidige omstandigheden ingetrokken. De gemeente zegt dat de handhavingszaak op dit moment 'geen prioriteit' heeft.

  1. Handboogclubs in regio merken toenemende populariteit nauwelijks

    Handboogclubs in regio merken toenemende populariteit nauwelijks

    OSS - In 2012 zette Ossenaar Rick van der Ven het handboogschieten door zijn prestaties op de Olympische Spelen in de spotlights (vierde). Vier jaar later deed Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther hetzelfde door zilver te pakken bij het WK. Landelijk kreeg de sport daardoor een boost - tienduizend Nederlanders schieten inmiddels met pijl en boog en dat aantal groeit nog steeds - , maar gek genoeg in deze regio juist niet. 

Oss, Uden e.o.