Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar stal identiteit ex-vriendin om Xbox te bestellen

DEN BOSCH/OSS - Een 19-jarige Ossenaar moet 60 uur onbetaald werken, omdat hij begin 2016 op naam van zijn ex-vriendin spullen bestelde bij speelgoedwinkels Intertoys en Bart Smit. Dat bepaalde de politierechter vrijdag in Den Bosch.

Zijn ex werd door de identiteitsfraude onverwacht geconfronteerd met deurwaarders. Het Openbaar Ministerie noemde het een 'kwalijk feit' en had gevraagd om een werkstraf van 120 uur.

De man stond ook terecht voor de diefstal van benzine bij twee tankstations. De verdachte werd hiervan vrijgesproken: hij had weliswaar getankt zonder te betalen, maar had daarna een contract getekend met de belofte om dat alsnog te doen. Daarmee was het een zaak voor de 'civiele rechtbank' en kon de strafrechter hem niet meer veroordelen. De man kwam het 'contract' overigens niet na.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.