Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar verkocht joints en wiet aan 14- en 15-jarigen onder kostprijs

DEN BOSCH/OSS - Een 52-jarige Ossenaar hoorde vrijdag een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden tegen zich eisen. De zwakbegaafde man bekende dat hij ruim 1 jaar lang softdrugs verkocht aan met name minderjarige klanten in Oss en Heesch.

Waarom hij dat deed, kon hij niet goed verklaren. Hij kocht de joints in een coffeeshop voor 4 of 4,5 euro, om ze voor 3,5 euro te verkopen aan met name 14- en 15-jarige klanten. "Het was vooral voor de gezelligheid, denk ik."

Zedenzaak
De officier van justitie sprak net als een van de rechters het vermoeden uit dat de man uit was op seksueel contact met zijn jonge klanten. Er loopt nog een zedenzaak tegen hem, wisten ze. De man ontkende heftig. Toch waren advocaat en officier het erover eens dat er komende twee jaar geen minderjarigen meer bij hem over de vloer mogen komen. Uitspraak over twee weken.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal ThekesThekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.