Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar wordt niet vervolgd voor mishandeling in Nijmegen

OSS - De Arnhemse rechter zal een 21-jarige inwoner van Oss, die vorig jaar in Nijmegen een vrouw een gebroken neus zou hebben geslagen, niet vervolgen voor mishandeling. De man handelde uit noodweer. Het slachtoffer wilde zijn 18-jarige vriendin uit Helmond wat aandoen en hij duwde de vrouw opzij. Zo bleek maandagmiddag tijdens de rechtszitting waarbij de Ossenaar als verdachte moest verschijnen en de Helmondse als getuige meekwam.

Het incident vond plaats op 15 juli in discotheek The Matrix in Nijmegen, vlak voor de Vierdaagse zou beginnen. Door de gebroken neus kon het slachtoffer niet meelopen. Zij eiste bijna 3.000 euro aan smartengeld. Maar die hoeft de 21-jarige niet te betalen, omdat hij niet wordt vervolgd.

Het Helmondse meisje zou hebben voorgedrongen bij de bar. Daarop ging de Vierdaagseloopster volledig door het lint. De man uit Oss wist de boel te sussen. Maar even later stormde de vrouw weer schreeuwend op het stel af. Het slachtoffer viel achterover. Uiteindelijk is ze in het ziekenhuis behandeld voor haar gebroken neus.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.