Volledig scherm
Henk de Croon.

Oud-correspondent Henk de Croon uit Oss overleden

OSS - Henk de Croon uit Oss is maandag op 78-jarige leeftijd overleden. De Croon was 33 jaar lang correspondent van het Brabants Dagblad. Hij werd daar onder meer bekend als schrijver van de wekelijkse rubriek 'Sport Kort'.

De Croon, geboren in Voorst, werkte bij de vreemdelingendienst van de Osse politie en werd later hoofd tuchtzaken bij de KNVB. In 1973 werd hij correspondent bij het Brabants Dagblad in Oss. Hij schreef onder meer verslagen van raads- en commissievergaderingen en verzorgde de politieberichten in de krant. Ook volgde hij met verslaggever Jan Maarten Frequin de gijzelaffaire rond Toos van de Valk. De Croon stopte in 2007, vanwege gezondheidsredenen, als correspondent.

Zaterdag om 10.30 uur is er in de aula van crematorium Beuningen een afscheidsdienst.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.