Volledig scherm
Edwin Jacobs

Oud-directeur Jan Cunen Oss vertrekt naar Dortmunder U

OSS - Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum in Utrecht en oud-directeur van Jan Cunen in Oss, verhuist per 1 januari naar Dortmund. Hij wordt er Gesammtleiter van de Dortmunder U, centrum voor kunst en creativiteit.

Het centrum omvat het Museum Ostwall, een kunsthal, Kunstverein fur Medientechnologie, een centrum voor beeldende vorming en een bibliotheek voor film en video.

Jacobs (1960) woonde jarenlang in Tilburg, Van 1996 tot 2006 werkte hij bij het Museum Jan Cunen in Oss als directeur, daarna werd hij cultureel makelaar van de stad Tilburg, een baan die hij ruim een jaar later verruilde voor het directeursschap van museum De Lakenhal in Leiden. In 2009 werd hij directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Jacobs was in 2014 als deskundige nauw betrokken bij de nieuwe koers die Museum Jan Cunen ging voeren.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.