Volledig scherm
In vijf weken studeerden de 17 drummers en blazers een nummer in dat ze zondag vanaf half drie ten gehore brengen. © Mari van Rossem

Oud-drumbandleden luisteren Macharens fanfarejubileum op

MACHAREN – Met zijn zeventienen staan ze komende zondag - de meeste muzikanten tientallen jaren ná hun allereerste drumbandervaringen - op de bühne. Op het terras van de Oijense bierbrouwerij luisteren deze oud-leden van de toenmalige drumband Jong Leven het jubileumconcert van de inmiddels tot fanfare omgedoopte muziekvereniging op.

Het idee van de 'renaissance der oud-leden' was een idee van Jan van der Wijst die zelf al wel tientallen jaren zijn deuntje meeblaast. Tijdens en na de reünie van het 50-jarige Jong Leven eerder dit jaar bedacht hij de wedergeboorte van de drumbandleden en nodigde de dames en heren uit. In een tijdsbestek van 5 weken studeerden de 17 drummers en blazers een nummer in dat ze zondag vanaf 14.30 uur ten gehore brengen.

De entree bij de Oijense bierbrouwerij zondagmiddag is gratis.

Volledig scherm
Historische foto met wijlen burgemeester Bus uit Megen © Jan van der Wijst/archief Jong Leven
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.