Volledig scherm
Een van de kunstwerken van Peter Sansom © Peter Sansom

Pionier tweetalig onderwijs geeft les op Osse Maaslandcollege

OSS - Hij is een pionier van het tweetalig onderwijs in Nederland, Peter Sansom, kunstenaar en leerkracht op het Osse Maaslandcollege. De Engelsman geeft er kunst en culturele kunstzinnige vorming.

Op een moderne manier. Zijn lessen, die hij zelf bedenkt, lijken nauwelijks meer op het traditionele handvaardigheidsonderwijs. Hij houdt een eigen website bij, met daarop eigen kunstwerken en tips voor beter tweetalig onderwijs en digitalisering in de klas.

Liefde
​Hoe hij in Nederland verzeild geraakt is? ,,Via de liefde", vertelt de 48 jaar geleden in Cambridge geboren Sansom. ,,Mijn Nederlandse vrouw heb ik ontmoet tijdens een vakantiebaantje bij een Engelse onderzoeksinstelling. Zij volgde daar een stage. Het klikte meteen tussen ons. Later hebben we de keuze gemaakt samen in Wageningen te gaan wonen. Daar studeerde mijn vrouw aan de universiteit. We wonen er nog. Ik hoefde niet per se in Engeland te blijven. Londen bijvoorbeeld, dat is me echt te groot om te wonen."

Lees woensdag 27 juli het hele interview in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.