Volledig scherm
archieffoto © Wikipedia

Politiek Oss wil praten over sportpark Overlangel

OSS/OVERLANGEL - De Osse politieke partijen VDG, SP en D66 willen tijdens een vergadering op 30 juni praten over de aanhoudende wens in Overlangel, Neerloon en Keent om de sportterreinen van voetbalclub OKSV en korfbalvereniging TOG samen te voegen aan de Kromstraat.

De verenigingen willen op dit terrein een vergroot clubgebouw voor multifunctioneel gebruik.

Essentieel
Volgens de klankbordgroep Neerloon, Overlangel, Keent (NOK) is een dergelijke accommodatie essentieel voor de leefbaarheid in de dorpjes aan de uiterste oostgrens van de gemeente Oss. In 2014 werd het plan van de verenigingen nog afgewezen door het gemeentebestuur.

Oss zette in op opschaling van sportcomplexen en hoopte op aansluiting van Overlangel bij Herpen. Dat zagen ze in de kleine dorpjes niet zitten. Sinds de sluiting van de basisschool in Overlangel zijn de inwoners beducht voor een verder verlies aan voorzieningen.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.