Volledig scherm
Het voormalige hotel Luijk. © Peter van Erp/BD

Politieke steun voor behoud voormalig hotel Luijk Oss

OSS - Tegenstanders van sloop van voormalig hotel Luijk aan de Spoorlaan in Oss hebben vanaf heden een bondgenoot in de gemeenteraad. Joop van Orsouw van Beter Oss gaat de wethouder bevragen over zijn inzet voor behoud van het pand tegenover het station.

Een bouwcombinatie wil het gebouw uit de negentiende eeuw slopen om op deze plek een modern appartementencomplex op te trekken. Tegenstanders ageren al maanden tegen deze plannen, onder meer via website Ossensia.

'Gevel behouden'
Van Orsouw schaart zich nu achter hen. ,,Dat ze een modern gebouw willen optrekken, vind ik prima, maar laat ze de oude gevel behouden of in ieder geval in historische stijl terugbouwen. Een modern gebouw past niet in de wand van historische gevels aan de Spoorlaan."

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.