De paarden op de Heuvel in Oss.
Volledig scherm
De paarden op de Heuvel in Oss.

Postkantoor Oss maakte plaats voor ‘blokkendoos’

OSS - Het door veel Ossenaren als lelijk beschouwde pand van KNP-telecom in de Molenstraat in Oss, staat te huur. Tegelijkertijd denkt de eigenaar na over mogelijkheden tot verfraaiing van de verpauperde ‘blokkendoos’ die in 1972 in de plaats kwam van een monumentaal postkantoor uit 1904.

Dat karakteristieke postgebouw was een van de fraaie panden tussen het spoor en het centrum, aan de oostzijde van de Molenstraat. Die zijn inmiddels allemaal gesloopt. Aan oude postkantoor wordt in Oss soms nog met weemoed teruggedacht.

Historicus John van Zuijlen roept het weer in de herinnering, dinsdag 29 november in de rubriek Stille Getuigen in het Brabants Dagblad editie Oss en omstreken.

Ansichtkaart van het oude monumentale postkantoor van Oss uit 1904 dat werd gesloopt in 1972.
Volledig scherm
Ansichtkaart van het oude monumentale postkantoor van Oss uit 1904 dat werd gesloopt in 1972.
  1. Leren leren over voedsel in Raventein: een school vol schimmels!

    Leren leren over voedsel in Raventein: een school vol schimmels!

    RAVENSTEIN - Na het twee weken durende 'voedselproject' maak je de leerlingen van Ravensteinse horizonschool de Morgenster niets meer wijs over eten. Onderwijsadviseur Fréderieke van Eersel: ,,Bij basisschool de Bogaard is het project bijvoorbeeld aan de 'NPDL-kapstok' gehangen. NPDL staat voor New Pedagogies for Deep Learning, waarbij kinderen leren te leren, vooral door zelf steeds nieuwe vragen te stellen en daar dan weer het antwoord op te vinden."

Oss, Uden e.o.