Volledig scherm
De onthulling. © Merel van de Glind

Prinsonthulling Lith: Veldhazenrijk krijgt kleurrijke voorgevels

LITH - In het Veldhazenrijk zal Prins Ton d’n Urste samen met Adjudant Daan deze carnaval zorgen voor ‘veul schik en slappe klets!’

Ton van der Meijden, getrouwd met Christel en vader van Teun en Vera, is naast vrijwillig brandweerman werkvoorbereider bij een bedrijf in intelligente gevelsystemen.

Hij is tevens lid van de ouderraad van basisschool De Meander. Daan van Heck heeft met zijn Dayenne twee zoons, Sil en Mees. Naast zijn kleurrijke werk voor zijn eigen schilderbedrijf houdt Daan de ballen tegen bij NLC’03 en is hij actief bij Beachvolleybal Lith.

De prinsonthulling vond zaterdag 5 november plaats in De Hoeve na de eerste Pubquiz. 13 Teams van ongeveer 5 personen bogen zich over carnavaleske opdrachten. Zo moest van tien soorten chips bepaald worden welke smaak het was.

Nieuw tijdens de komende carnaval in Lith is de jeugdraad. Deze 11 kinderen zullen naast de dansgarde actief zijn. Op 17 december worden tijdens het Jeugd en Jongerenwerk de jeugdprins en –adjudant bekend gemaakt. Bovendien benoemde de verse prins een Minister van Feest, oftewel een Hofnar: Arjan van Zandvoort. ,,We zijn hier tenslotte voor het sfeerbeheer.”

Volledig scherm
Pubquiz met oud-hoogheden Miran en Cocky. © Merel van de Glind
Volledig scherm
© Cs De Veldhazen
  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.