Volledig scherm
© iStock

Proef met welstandsvrij bouwen in Berghem

OSS/BERGHEM - De gemeente Oss geeft 18 bouwkavels uit in de Piekenhoef in Berghem. Voor 7 van die kavels geldt dat de bouwplannen kunnen worden uitgevoerd zonder welstandstoets.

De bouwers worden alleen beperkt in hun plannen door het bestemmingsplan. Daarin staat onder meer wat de maximale nok- en goothoogte is. Ook geldt een maximale bouwoppervlakte.

,,We zijn benieuwd wat er komt", zegt gemeentelijk projectleider Anne Zaadnoordijk. Voor de gemeente is de Knopkruid, zoals de toekomstige straat heet waar de woningen komen, een experiment. De uit te geven kavels liggen aan de rand van de Piekenhoef, tegen de bosrand aan. Waarschijnlijk zal er geloot moeten worden onder belangstellenden.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.