Volledig scherm
© Thinkstock

Promotie Maren-Kessel moet veel beter om leegloop tegen te gaan

MAREN-KESSEL - Dat bepleit de kernraad van Maren-Kessel. Het dorp heeft nog zo’n zeventig huizen die gevuld moeten worden, nieuwbouw en bestaande woningen opgeteld.

De kernraad reageert daarmee op de forse daling van het aantal leerlingen van basisschool Sint-Antonius in het dorp. De huidige groep 8 bestaat uit 24 leerlingen. Nu zij weggaan, verliest de school een kwart van alle leerlingen. Voor de 24 kinderen die instromen in het voortgezet onderwijs, komen er maar acht kinderen op de basisschool terug.

Het voortbestaan van de school is evenwel niet in gevaar, verzekert bestuursvoorzitter Tineke Jansen van de Filios Scholengroep, waar Sint-Antonius onder valt.

„De prognose is dat de school in 2020 tussen de 70 en 80 leerlingen heeft en rond dat aantal stabiliseert. Wij vinden het erg belangrijk om ook in de kleine kernen aanwezig te zijn. Het is goed als kinderen dichtbij huis onderwijs kunnen genieten.” Wel is het daarbij van belang dat er vertrouwen is in de school, de sfeer goed is, dat de ouders tevreden zijn en dat het onderwijs kwalitatief is. „Dat geldt allemaal voor Sint-Antonius.”

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.