Volledig scherm
© Thinkstock

Protestbrief Lithoijen bevat 206 handtekeningen

LITHOIJEN - Uiteindelijk hebben in vijf dagen tijd 206 inwoners van Lithoijen hun handtekening gezet onder een protestbrief, gericht aan de bisschop.

Afgelopen woensdag zette een kwartet verontruste leden van de H. Remigiusparochie een bijeenkomst op poten. Daar kon iedereen zijn hart luchten over de op handen zijnde fusie van zes parochies.

Besloten werd een brief te sturen. "Gelet op de omvang van ons dorp ervaren we dit als een grote steun in de rug. Dit breed gedragen protest is vandaag naar de bisschop verzonden”, meldden de vier initiatiefnemers.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.