Volledig scherm
Protest tegen de vestiging van een mestverwerker in Oss. © Peter van Erp/BD

Raad Oss eist unaniem MER-procedure voor mestfabriek

OSS - De gemeenteraad van Oss heeft unaniem ingestemd met een motie waarin wordt opgeroepen tot het voeren van een zogenaamde MER-procedure voor de vestiging van een grote mestverwerkingsinstallatie aan de haven.

Een MER-procedure brengt de risico's voor milieu, overlast en veiligheid in beeld en biedt tegenstanders meer mogelijkheden tot bezwaar. De motie wordt omarmd door het college van B en W, dat al had aangegeven bij de provincie aan te dringen op een MER.

Risico
Joop van Orsouw (Beter Oss) hield de raad voor dat er behalve voor omwonenden ook een risico bestaat voor verlies van werkgelegenheid op het bedrijventerrein. "Er zitten verschillende bedrijven met geurgevoelige producten, die mogelijk schade ondervinden van een bedrijf waar mest wordt verwerkt."

Volg het laatste nieuws over de plannen voor de mestfabriek in Oss via bd.nl/mestfabriek.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.