Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Rechtbank: 'Overval met zaag brengt man uit Oss tot inkeer'

DEN BOSCH - Een 43-jarige inwoner van Oss hoeft van de rechtbank niet terug naar de gevangenis waar hij bijna een half jaar zat na een mislukte overval op een lingeriewinkel in Boxmeer.

De man bedreigde in oktober een medewerkster van de winkel met een zaagblad maar vertrok uiteindelijk zonder buit.

Schadevergoeding
​Toen de man werd opgepakt bleek hij ook een hennepkwekerij te hebben en een gestolen auto te hebben geheeld. De rechtbank meent dat de Ossenaar op een keerpunt in zijn leven is gekomen. Hij is onder behandeling van Novadic-Kentron en wil zijn leven beteren. Hij moet nog wel 3.758 euro schadevergoeding betalen aan de bedreigde medewerkster die nog dagelijks kampt met de gevolgen van de overval.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.