Volledig scherm
© Thinkstock

Remigiusparochie Lithoijen gaat straks op in H. Benedictus

LITHOIJEN - De Remigiusparochie in Lithoijen kan het wel schudden. Vicaris-generaal Ron van den Hout drijft de fusie stug door.

De nieuwe naam van de fusieparochie is al bekend: H. Benedictus. Onder die naam moeten de parochies uit de oude gemeente Lith samengaan met de Heilig Hartparochie in Oss.

De Remigiusparochie verzet zich vanaf april. De toenmalige vice-voorzitter Gerard Cornelissen ging er vanuit afspraken te kunnen maken met het bisdom over voorwaarden. Zo zou er in zijn ogen feitelijk niets veranderen.

Maar van mooie beloftes is geen spat terug te vinden in het nu uitgelekte fusiedocument. Het wordt gewoon één parochie, één bestuur, één financiële pot, één centrale administratie. „Van den Hout heeft alle onderhandelpunten gewoon van tafel geveegd”, reageert Frans van Kilsdonk namens de klankbordgroep.

Dinsdagavond komen de zes kerkbesturen in een plenaire vergadering bijeen, op uitnodiging van Van den Hout. Als datum van ondertekening oppert hij dinsdag 18 oktober.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.