Volledig scherm
© Mari van Rossem

Renovatie parochiecentrum bij Osse Grote Kerk drie ton duurder dan verwacht

OSS – De diverse kerkkoren konden er inmiddels hun eerste repetities houden: het Osse parochiecentrum bij de Grote Kerk is na maandenlange renovatie helemaal tiptop in orde en klaar voor gebruik. De kosten die geraamd waren op zes ton, zijn door tegenvallers alleen wel zo’n drie ton hoger uitgevallen.

Volgende week zondag 6 november, de feestdag van de Heilige Willibrordus, zegent pastoor Cor Mennen het centrum in.

Het was vooral asbest dat de kosten deed oplopen, legt parochiebestuurder Tonny van Grinsven uit. ,,Niet alleen in de dakbedekking maar ook in het linoleum op de vloer werd asbest aangetroffen. Met name de aanleg van een nieuwe betonvloer liep in de centen.”

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.