Volledig scherm
Het spandoek dat de actiegroep ophing aan de steiger. © Balian van Ibelin/Facebook

'Ridders' uit Lithoijen hangen protestdoek op aan Bossche Sint-Jan (stelling)

DEN BOSCH/LITHOIJEN - 'Ridders' van de protestgroep die zich Balian van Ibelin noemt, hebben in de nacht van zaterdag op zondag een spandoek opgehangen aan een steiger bij de Bossche Sint-Jan. Dat meldt de groep op Facebook.


De actievoerders verzetten zich fel tegen de fusie van de Remigiusparochie in Lithoijen. De actie van dit weekend is slechts deels gelukt, zo schrijft de groep. De politie heeft het doek namelijk snel weer verwijderd. Een van de actievoerders zou zijn opgepakt. De politie kan dat echter nog niet bevestigen.

Het is zeker niet de eerste opmerkelijke actie van de groep. Eerder hingen zij een spandoek op bij het bisschoppelijk paleis in Den Bosch. In juli timmerden ze het GEEN FUSIE- doek ook al op het dak van hun kerk in Lithoijen. Bovendien trok het gezelschap naar Rome om te protesteren.


  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.