Volledig scherm
De MaasdijkMarathon in juni van dit jaar. © Mari van Rossem

Schaats en Skeeler Club Oss raadt meerijden MaasdijkMarathon af

OSS/MEGEN - Schaats en Skeeler Club Oss blijft bij een eerder uitgegeven negatief meerijdadvies voor de MaasdijkMarathon die volgend weekeinde tussen ’t Wild en Megen plaatsvindt. Met name een deel van de route, ter hoogte van de Megense Maasakkerstraat, was en blijft voor de skeelercommissie binnen de vereniging meer dan reden genoeg om deelname aan de toertocht af te raden.

Volgens SCOSS-secretaris Diana Mokveld is er de paar honderd meter polderweg weliswaar nieuw asfalt gelegd, maar blijft door het gestrooide split rijden voor de skeeleraars uiterst gevaarlijk.

Niet ideaal
Voorzitter Jasper van Wordragen betreurt namens het bestuur dat de MaasdijkMarathon organiseert, het advies dat SCOSS heeft doen uitgaan. “Het stuk is inderdaad niet ideaal om te rijden, maar bij welke toertocht is de route volledig glad geasfalteerd? We waarschuwen daarom vooraf bij de start en vlak voor het bereiken van dat straatje. Persoonlijk vind ik dat een waarschuwing van SCOSS meer op zijn plek was geweest dan dit negatieve advies.”

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.