Volledig scherm
© Thinkstock

Schola Cantorum zingt in Heilige Hartkerk in Oss

OSS - Schola Cantorum uit Den Bosch zingt op zondag 13 november in de Heilig Hartkerk in Oss. Het gezelschap zingt dan bij kapelaan Patrick Kuis.

Tijdens de viering van 10.00 uur zal de Schola, die normaal gesproken in de Sint-Janskathedraal van Den Bosch te horen is, het muzikale deel voor haar rekening nemen. Tijdens de viering zal de Missa Diatonica van Hendrik Andriessen worden uitgevoerd, samen met een aantal andere motetten.

Kapelaan Patrick Kuis heeft een half jaar geleden afscheid genomen in Den Bosch en daarmee ook van de Schola. Daarbij heeft hij toen de Schola uitgenodigd om een keer te komen zingen in de Heilig Hartkerk waar hij nu kapelaan is. De toegang is gratis en de Heilige Hartkerk is gelegen aan de Kromstraat 107.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.