Volledig scherm
Buurtbewoners maken zich steeds meer zorgen dat de mooie grachten langzaamaan veranderen in een rotte, stinkende modderpoel. © Parry Vermeulen

Schoonmaakoperatie in idyllische stadsgrachten van Ravenstein

RAVENSTEIN - De hoeveelheid eendenkroos op de Ravensteinse stadsgrachten is de afgelopen jaren zó enorm toegenomen, dat er een verstikkingsdood dreigt voor al het onderwaterleven. De professionele schoonmaakbeurt die momenteel gaande is, moet redding bieden.

De Ravensteinse stadsgrachten vormen een idyllisch plekje waar jaarlijks vele honderden (trouw)foto’s gemaakt worden.

Schepnetten
​Buurtbewoners maken zich steeds meer zorgen dat de mooie grachten langzaamaan veranderen in een rotte, stinkende modderpoel. Sportvissers vrezen voor het leven van de karpers en snoeken die er rondzwemmen.

Na mislukte pogingen van de plaatselijke hengelsportvereniging om het wateronkruid provisorisch met schepnetten te verwijderen, heeft de gemeente Oss nu een aannemer in de hand genomen voor deze operatie.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.