Volledig scherm
Singer-songwriter Noud Bongers uit Lith. © Peter van Huijkelom

Singer-songwriter Noud Bongers uit Lith viert 20 jaar in het vak

LITH - De Lithse singer-songwriter Noud Bongers zit 20 jaar in het vak en viert dat met zijn zevende cd ‘Dalek’.

Bongers schrijft en zingt in het Brabants, omdat ‘dit het dichtst bij mij zit’. Brabants past bij alle genres muziek. ,,Als ik een boodschap heb, dan is het wel dat er niks oubolligs is aan het Brabants dialect."

Bongers heeft geen moeite om steeds weer inspiratie op te doen voor nieuwe liedjes. ,,Ik hoef maar op te staan en de zon op te zien komen en dat is weer een lied. Unne neejen dag. Vroeger had ik altijd pen en papier bij me, nu spreek ik het in op mijn mobiele telefoon." Een keer per maand raapt hij alles bij elkaar en werk het uit op zijn computer. ,,In mijn muziekkamer zit ik dan muzieklijnen te creëren. Ik ben een ochtendmens, dus al mijn vrouw in het weekend uitslaapt, ben ik met liedjes bezig."

Lees het uitgebreide interview met Noud Bongers in het Brabants Dagblad, editie Oss van woensdag 23 november.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.